fbpx
Vår historia

Om oss

Lång erfarenhet

Södertörns Hundcenter startade 1:a december 2000. Hunddagiset ligger i ett naturskönt område omgärdat av stora fält och kohagar, idealiskt för hundpromenader. Det ligger även i närheten av Tullingesjön där hundarna kan få bada på somrarna när det är varmt.

Södertörns Hundcenter ägs och drivs av Karoline Lönnberg tillsammans med hennes medarbetare. 

Sedan 2000

Den 1/12 2020 fyllde hunddagiset 20 år! Vi är ett av de äldsta hunddagisen i Sverige. Flera hundra hundar har passerat genom våra dörrar genom åren. Vi har nischat oss på i stort sett alla typer av hundar, stora och små, alla möjliga raser. Här får hundarna vara hundar, dom får röja och busa i hundgårdarna, dom får långa promenader, bad på somrarna, cykelturer och drag för dom som behöver lite extra. Vi försöker anpassa oss till varje individs behov. 

Under dom här 20 åren har synen på hundar förändrats på gott och ont. Dressyrmetoderna har blivit mer detaljerade men också onödigt komplicerade. För mig handlar det om att vara tydlig mot sin hund, hunden behöver veta vad som är rätt och vad som är fel, man måste vara konsekvent, då får man en hund som är lydig, trygg och lugn. Dom behöver få utlopp för sin energi och aktiveringsbehov. Jag som har Schäfer promenerar, joggar, cyklar med mina hundar, ungefär en mil i snitt per dag i varierande tempo och underlag. Därtill spår och lydnadsträning. Självklart får dom även vilodagar. 

Jag tycker det är roligt med utmaningar och har tagit mig an många problemhundar genom åren som sedan har anpassat sig till vår miljö, oftast handlar det om att hundarna är understimulerade och missförstådda. 

Fortfarande efter 20 år tycker jag att mitt jobb är lika roligt! Det räcker inte med ett brinnande intresse för hundar, man måste också älska motion. Det blir oftast mellan 20000-25000 steg per dag med bästa sällskapet, medarbetare och HUNDAR 🙂  

//Karoline